facebook

Мобілізація в Україні: Чи мають працівники ТЦК право заходити у житло – відповідь юриста

Чи мають право представники ТЦК заходити у будинки та квартири.



В Україні почастішали випадки неправомірних дій представників ТЦК та СП, внаслідок чого на них пишуть скарги. Юрист розповідає, чи мають право працівники ТЦК заходити до будинків чи квартир під час мобілізації. Інформація ділиться ТСН.

Згідно з інформацією, якщо працівники ТЦК самовільно зайшли у житло, то власник має повне право написати заяву про незаконне проникнення на приватну територію.

Після того, як у Мережі з’явилося скандальне відео, де фігурують, нібито представники військкомату, які увірвалися до будинку військовозобов’язаного одного з районів Хмельницької області, юрист пояснив, чи передбачені такі дії законодавством.

Як виявилось, такі дії з боку працівників ТЦК є незаконними. Працівники військкомату не мали жодного права заходити до будинку. Фактично, вони порушили закон, а зайти в житло вони могли лише маючи дозвіл суду.

Наголошується, що проникати у житло без дозволу суду правоохоронні органи можуть лише у разі загрози життю чи у разі виклику до цього будинку. Однак це стосується лише правоохоронців, а не представників ТЦК.

У цьому випадку це перевищення влади та службових повноважень. У такому разі власник має повне право написати заяву до правоохоронних органів.

Що ж до скандального відео, то зараз йде ретельна перевірка викладених фактів.

Читайте також:  Франківець, якого у 2014 році на один рік мобілізували до зони АТО, не може й досі звільнитися з лав ЗСУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.