facebook

У лікарні померла письменниця Вікторія Амеліна, яка отримала важкі поранення під час удару РФ по Краматорську

У лікарні Дніпра померла письменниця Вікторія Амеліна, яка отримала важкі поранення унаслідок російського удару по Краматорську 27 червня. Кількість загиблих через цей терористичний обстріл зросла до 13 людей.



Про це повідомили на сайті громадської організації PEN Ukraine. Як зазначається, Амеліної не стало у суботу, 1 липня.

Вона була в ресторані Ria Lounge, куди влучила ракета окупантів, разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників.

“Лікарі та парамедики у Краматорську та Дніпрі робили все можливе, щоб урятувати її життя, але, на жаль, поранення було смертельним. В останні дні життя Вікторії поруч із нею були її рідні та друзі”, – йдеться у повідомленні.

Вікторія Амеліна — письменниця, членкиня українського ПЕН та документаторка російських воєнних злочинів в правозахисній організації Truth Hounds. Вона документувала злочини Росії на деокупованих територіях на сході, півдні та півночі України, зокрема на Ізюмщині, де знайшла щоденник убитого росіянами письменника Володимира Вакуленка.

Також Амеліна працювала над своєю першою нон-фікшн книжкою англійською мовою War and Justice Diary: Looking at Women Looking at War. У цій книжці вона розповідає про українських жінок, котрі документують воєнні злочини, та їхнє життя під час війни.

Також письменниця займалася активною адвокаційною роботою: зверталася до урядів інших країн про надання зброї Україні, а також вимагала справедливості й створення спеціального міжнародного трибуналу для всіх винуватців російських воєнних злочинів проти України, говорила про спільну антиколоніальну боротьбу українців та інших народів світу.

Читайте також:  Батьки школярів обурені: на українській літературі вивчають твори з лесбійськими сценами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.