facebook

Зміни в законі: отримати статус ветерана війни стане простіше

Необхідний законопроєкт прийняли за основу.
Ветеранам війни спростять отримання відповідного статусу. Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо спрощення процедури присвоєння статусу ветерана, пише «Соціальна інформаційна платформа».


Комісіям, які відповідають за присвоєння статусів за заявою військовослужбовця або його представника, пропонується надати право вимагати у відповідальних органів або осіб (наприклад, військової частини) необхідні документи, що є підставою для надання статусу. Відповідальний орган чи особа, які володіють необхідними документами, мають надати відповідь на запит не пізніше, ніж через тридцять днів від дати його надходження.

«Ми зобов’язуємо державні органи не вимагати від військовослужбовців, зокрема, тих, які знаходяться у зоні бойових дій, документи, які вони вже від них отримали під час вступу на службу. Процес отримання статусу має бути спрощено. Паралельно йдуть процеси, щоб максимально його цифровізувати, — зазначив автор законопроекту народний депутат України Єгор Чернєв.

Нагадаємо, 1 липня стартував процес прийому заяв в електронному форматі на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветерана у межах пілотного проекту, що триватиме у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях. Заявки приймаються онлайн, кандидати мають пройти тестування та співбесіду.

Читайте також:  “У нього не було іншого виходу”: син чоловіка, який влаштував масовий розстріл на Житомирщині, розкрив неочікувані подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.