facebook

З 1 вересня в Україні обіцяють масштабне підвищення зарплат бюджетникам

З Верховної Ради надійшла обнадійлива новина для працівників бюджетної сфери. Народні депутати мають намір підвищити зарплати бюджетникам ще цьогоріч. Причому народні обранці мають намір підвищити виплати вже з 1 вересня.



Про це повідомив один із українських телеканалів, пише znaj.ua.

У Верховній Раді зареєстрували проект Постанови №9411 “Про підвищення заробітної плати працівникам освіти, охорони здоров’я, науки, культури та інших бюджетних установ”. Таким чином, депутати хочуть дати доручення Кабміну, щоби той розглянув питання про підвищення зарплат бюджетникам у найкоротші терміни.

Зокрема, депутати розраховують, що уряд розгляне це питання та розробить відповідний законопроект протягом липня. Урядовці мають розглянути можливість підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду не менш як на 20 відсотків. Це дозволить відповідно підвищити всі посадові оклади бюджетних працівників.

До 1 серпня депутати хочуть бачити законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” щодо підвищення зарплат бюджетникам в себе у Верховній Раді.

Далі вони розраховують у серпні розглянути цей законопроект – так, аби з 1 вересня усі працівники освіти, охорони здоров’я, науки та культури вже отримували підвищені оклади.

Крім того, депутати хочуть, щоб Кабмін передбачив у проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” регулярне підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду раз на квартал. Таким чином, можна буде поступово підтягнути його до мінімальної зарплати.

Втім, якщо із проектом бюджету на 2024 рік ще, очевидно, можна працювати, то бюджетом на 2023 рік маніпулювати буде складно. Адже в тій же Верховній Раді вже пройшов перше читання законопроект №9346-1д, який обмежує виправлення до ухваленого бюджетного плану.

Читайте також:  Стипендії студентам в Україні можуть підвищити: МОН

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.