facebook

“Ганебне рішення”: Зеленський та Міненерго відреагували на підвищення тарифів на воду

Нацкомісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг ухвалила ганебне рішення щодо підвищення тарифів на воду в Україні.



Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, рішення НКРЕКП про підвищення тарифів на воду є ганебним та непрофесійним, оскільки Нацкомісія не узгодила ініціативу з урядом.

Очільник держави зазначив, що Кабінету міністрів доручили підготувати рішення у відповідь.

“М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом. Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть”, – додав Зеленський.

Очільник Міністерства енергетики Герман Галущенко, у свою чергу, зазначив, що рішення НКРЕКП про підвищення тарифі не відповідає реаліям воєнного часу. За його словами, Нацкомісія не обговорювала з урядом та профільним міністерством цю ініціативу.

Більш того, зі слів Галущенка, це не перший випадок, коли НКРЕКП ухвалює подібне рішення без узгодження.

Заступник міністра енергетики Фарід Сафаров зазначив, що тарифи на воду в Україні у середньому зросли на 32%, але в певних регіонах розцінки на послугу можуть бути вищими.

“Міненергетики не підтримує таке підвищення, оскільки воно справді йде в розріз з тією політикою уряду, яка зараз є. Міненерго вбачає, що це безпідставне підвищення. Експерти з ринку не були залучені до процесу обговорення, раптово всі дізналися про таке підвищення”, – продовжив Сафаров та пообіцяв, що найближчим часом уряд сповістить громадян про результати переговорів з Нацкомісією.

Читайте також:  Данилюк розповів, де візьмуть гроші на підвищення "мінімалки"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.