facebook

Нарешті дочекалися: Українських суддів почнуть садити на 15 років – Зеленський ухвалив історичне рішення

Президент України ухвалив історичне рішення.



В Україні триває повномасштабна війна, а разом із нею і військовий стан. Багато українців опинилися у складних життєвих ситуаціях, без даху над головою, без роботи та без грошей. Проте є й такі, хто живеться на чужому горі. Щоб подолати корупцію, президент ухвалив важливе та історичне рішення. Про це повідомляє ТСН у Телеграм-каналі.

Згідно з інформацією, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про прискорення судової реформи та подолання корупції у судах. Таким чином, за хабарі суддів пропонують позбавляти волі терміном від 10 до 15 років.

Але й це не все, окрім позбавлення волі, суддів періодично перевірятимуть на поліграфі.

Варто нагадати, що вищий антикорупційний суд ухвалив вирок екс-судді Дніпропетровського району Києва В’ячеславу Чаусу, який попався на великому хабарі. Тепер йому доведеться провести 10 років за ґратами.

Чауса визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу. Згідно з винесеним вироком, екс-судді призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років, а також позбавлення права обіймати посаду в судовій гілці влади протягом 3 років із конфіскацією майна.

Однак, цей вирок можна оскаржити протягом 30 днів після його оголошення в апеляційному порядку.

Читайте також:  Стали відомі причини caмoгубcтвa дев’ятирічного закарпатського школяра

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.