facebook

Українських біженців в Німеччині будуть позбавляти соцвиплат: Що зміниться з 1 липня

З 1 липня для українських біженців у Німеччині набудуть чинності нові вимоги щодо отримання соціальної допомоги з безробіття. Зокрема, з’явиться одна вагома підстава для позбавлення виплат.



Так, якщо одержувач виплат від Jobcenter захоче залишити своє тимчасове місце проживання в Німеччині, то для цього з наступного місяця потрібно буде отримувати спеціальний дозвіл. В іншому випадку йому не нарахують виплати за ті дні, в які він буде відсутній.

За умовами надання допомоги одержувач виплат повинен перебувати в межах 2,5 години їзди від місця проживання. Вимога місцевої присутності не поширюється на неділю та святкові дні.

За відсутність на місці без дозволу працівників німецького Jobcenter українським біженцям загрожуватиме покарання у вигляді повного скасування допомоги. До 1 липня максимальна санкція за таке порушення — скорочення виплат.

Якщо залишити місце реєстрації без погодження, крім грошей на проживання можна також втратити медичну страховку та допомогу на оплату житла.

Які поважні причини для відсутності за місцем реєстрації
Jobcenter повинен дати згоду, якщо в одержувача допомоги є вагома причина бути відсутнім за адресою проживання і це не порушить процес його пошуку роботи. Наприклад, якщо необхідно відлучитись за медичними показаннями або здійснення волонтерської діяльності. Зазвичай Jobcenter також не заперечує проти відпустки або відвідування родичів тривалістю до 21 дня. Головне, заздалегідь попередити свої плани.

Читайте також:  Без будь-якого суду: Українців хочуть позбавляти майна та землі - подробиці варварського закону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.