facebook

Що буде зі світлом в Україні цієї осені та зими

Цієї осені та зими українська енергосистема буде відчувати дефіцит генерації.



Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький під час брифінгу, пише УНІАН.

“Цієї осені та взимку в нас буде більш дефіцитна система. Нам потрібно буде її збалансовувати за рахунок додаткових факторів”.

Він зазначив, що допомогти мережі можна буде шляхом економії електроенергії, включення додаткових енергоблоків на природному газі і імпорту електрики з Європи.

За словами Кудрицького, найбільш важливою допомогою для енергосистеми у цьому році буде захист неба. Це ключовий фактор для того, щоб система стабільно пройшла майбутню зиму.

“Друге – це швидке і гуманітарне постачання необхідного обладнання. Зараз дуже важливе фінансування, яке надають західні партнери для українських енергокомпаній”, – продовжує Кудрицький.

Він зазначив, що “Укренерго” змогло залучити вже близько 900 млн євро фінансування в різних формах: грантах та кредитах. Очікується, що до кінця року енергокомпанія ще на декілька сот мільйонів зможе збільшити цю цифру і використати кошти для підготовки до холодів.

Крім того, за словами очільника “Укренерго”, найбільш постраждалими від ракетних атак росіян є великі міські агломерації Львова, Одеси, Харкова, Дніпра та Запоріжжя. Там електромережі постраждали більше всього.

Читайте також:  Торги на фондовому ринку у США закрилися різноспрямовано

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.