facebook

В Україні деяким жінкам виплатять допомогу 90 тисяч гривень

Деякі українки можуть отримати допомогу 90 тисяч гривень від польського благодійного Фонду блаженного священномученика Климентія Шептицького. Крім того, українські жінки можуть відпочити у Польщі і пройти там психологічну реабілітацію.



В Україні деяким жінкам виплатять допомогу 90 тисяч гривень – today.ua
Про це повідомляє Соціальна інформаційна платформа.

Зокрема, йдеться про те, що програма створена для підтримки та реабілітації українських жінок, які побували в полоні. Вона є результатом спільної ініціативи Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Фінанси виділяє Канцелярія Прем’єр-міністра Польщі.

В рамках цієї програми, українські жінки, звільнені з полону, можуть отримати одноразову допомогу у розмірі 10 тисяч польських злотих (приблизно 90 тисяч гривень). Крім того, українки, які побували у полоні, також можуть відпочити в Польщі і пройти там курс реабілітації.

Прийом заявок на відпочинок триватиме до 15 липня. А заявки на фінансову допомогу можна подавати до 30 серпня. При цьому необхідно буде заповнити електронну форму на сайті Канцелярії польського прем’єра.

Цей Фонд допомагає українським жінкам вже другий рік. Так, минулого року 180 наших співвітчизниць отримали від нього фінансову допомогу. Крім того, 19 українок отримали можливість відпочити у Польщі і пройти там реабілітацію, а 24 – пройшли психологічну реабілітацію.

Читайте також:  "Я мєжду прочім з Італії приїхала. Ще не поміняла на гривні...": Заробітчанка хотіла розміняти у водія маршрутки 10 євро

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.