facebook

Краще сядьте: Українців хочуть позбавити всієї готівки

В Офісі президента вигадали, як розправитися з корупцією.



На Лондонській конференції Ukraine Recovery Conference 21 червня Ростислав Шурма зробив сенсаційну заяву щодо планів влади. Вони позначаться на кожному українці, який має готівку, пише “Обозреватель”.

Зокрема, замістити голови ОП України, як одна із пропозицій щодо відновлення економіки країни заявив: “Ми обговорюємо. Я не можу сказати вам впевнено, що ми це зробимо. Ми це обговорюємо. Але це дуже глибокі та серйозні дискусії з нашою командою, з прем’єр-міністром, президентом. Ми хочемо бути першою повністю cashless економікою”.

Він додав, що на цю тему йдуть обговорення різними стейкхолдерами, які попереджають про порушення прав людини. Шурма ж переконаний, що це буде дуже “ефективним інструментом ліквідації 95-99% усіх випадків корупції в країні”, якщо не буде жодної готівки.

Він анонсував дорожню карту в найближчі місяці, чи вводитимуться такі кардинальні зміни, і додав, що, на його переконання, рішення буде позитивним.

У публікації саркастично відзначили напрям, у якому ведуться пошуки вирішення гігантської, складної проблеми, що укорінилася: немає кешу – немає корупції.

Примітно, що ніхто в усьому світі не наважився на безпрецедентну за наслідками монетарну провокацію, а українська влада обговорює таку можливість, причому цілком серйозно.

У статті продовжили: “Обговорюють не незадовільну роботу Нацбанку по боротьбі з інфляцією, не гігантські повноваження Держави та неприборкану дискрецію розпорядників чужого, не синдикат Нацбанку та великих держбанків у режимі залізної завіси на переміщення капіталу. Обговорюють, як заборонити українцям використовувати кеш чи готівку”.

Читайте також:  Вчені попередили про небезпеку парацетамолу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.