facebook

В Україні хочуть ввести універсальний вид соцдопомоги: у Мінсоцполітики розкрили подробиці

В Україні хочуть запровадити єдину соцдопомогу, яка включатиме кілька існуючих на сьогоднішній день видів державних виплат. Про це заявила в середу, 21 червня, міністр соціальної політики України Оксана Жолнович на Конференції з відновлення України у Лондоні.



В Україні хочуть ввести універсальний вид соцдопомоги: у Мінсоцполітики розкрили подробиці – today.ua
Представники Мінсоцполітики представили стратегію соціального відновлення України. Оксана Жолнович розповіла про конкретні кроки уряду України у напрямку побудови нової цілісної сталої соціальної системи.

За словами міністра, підтримка людей є головним пріоритетом для держав, проте соціальна допомога має надаватися системно і лише тим, хто цього справді потребує.

“Бідність, похилий вік, зміна місця проживання та інші виклики. Важливо, щоб ми підійшли до реалізації цих викликів системно. Нашим завданням є об’єднання безлічі різних дрібних виплат, які сьогодні є в Україні, та створити одну просту універсальну допомогу, яка дозволить сім’ї вийти у самостійність”, – сказала Жолнович.

Міністр також наголосила на важливості проведення спеціальних заходів для збільшення рівня народжуваності в країні. У розробленій стратегії є пункт про те, що держава забезпечуватиме підтримку планування батьківства, щоб майбутні батьки мали необхідний доступ до всіх медичних та соціальних послуг.

Також у фокусі уваги Мінсоцполітики підтримка сімей, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Саме для таких сімей держава хоче спростити виплати шляхом створення єдиної універсальної допомоги.

Під час Конференції Жолнович також зазначила, що зараз увага уряду спрямована на створення умов, у яких кожна дитина виховуватиметься в сім’ї — найкращому середовищі для зростання. Питання усиновлення – ще одне насущне в Україні, особливо зараз, коли багато дітей залишилися сиротами.

Читайте також:  Пенсійний провал Гончарука: хто з новою індексацією втратить 3 тисячі та як підвищать виплати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.