facebook

Пекельна спека з грозами: синоптик Діденко попередила про погодні випробування

Прогноз погоди в Україні на четвер, 22 червня
В Україні буде досить спекотно, але не обійдеться без опадів. Про те, кому треба взяти з собою парасольку, синоптик Наталка Діденко поділилася у своєму прогнозі на Facebook-сторінці.


У більшості регіонів Україну вдень повітря прогріється у районі +25…+30. Але трохи свіжішим буде на крайньому сході України, де синоптик прогнозує +23…+26.

Дощі, місцями із грозами очікуються у західних областях України. Також Діденко не виключила і локальні дощі у Житомирській та Вінницькій областях. Тому жителям цих регіонів все ж таки не завадить взяти з собою парасольку. Вона може і від дощу захистити й від сонячних променів, якщо опадів так і не випаде.

У східних, південних, більшості центральних та північних областей переважатиме суха та сонячна погода.

У Києві в четвер, 22 червня, день повинен пройти без опадів. Буде досить спекотно, вдень повітря прогріється від +28 до +30.

У зв’язку з високими градусами на вулиці синоптик радить українцям не забувати про головні убори, якщо виходять на вулицю.

Також варто вибирати одяг з натуральних тканин, щоб було не так жарко – льон, батист чи бавовна і щоб вони були світлими кольорами. З собою завжди носите пляшку з водою і не забувайте, що тваринам теж у спеку потрібно часто пити.

Синоптик не забула і про донати, які закликає робити нашим захисникам. Також вона нагадала, що 21 червня – День літнього сонцестояння, коли найдовший день і коротка ніч.

Вважається, що з цього моменту вже розпочалося астрономічне літо. Можливо, комусь стане сумно, бо вже з кожним днем ​​дедалі ближче осінь та зима. Тому, щодня потрібно цінувати красу літа та смакоти, які дарує ця пора року.

Читайте також:  Сильне похолодання набирає оберти: в Україні вріже 17-градусний мороз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.