facebook

У Польщі чоловік зaжuвo пoхoвав жінку, яку шукали 5 місяців. ФОТО

У Польщі чоловік побив і живцем поховав свою кохану, яку рідні розшукували 5 місяців. Таким чином він помстився за те, що жінка вирішила піти від нього.



Про це пише ТСН.

У Польщі суд до довічного позбавлення волі засудив чоловіка, який жорстоко вбив свою кохану. Він спочатку побив жінку, а потім живцем поховав у могилі.

Суддя-голова Пьотр Горжела підкреслив, що “підсудний виявив зневагу до життя, діяв надзвичайно жорстоко й радикально”. Він зазначив, що злочин був спланований, а жінку заманили до місця, де вона загинула. Маріуш П. вбив її, тому що не змирився з розривом стосунків.

Суд у Сосновці не повірив поясненням чоловіка, який стверджував, що хотів лише налякати жертву, а ударів завдавав із метою самозахисту. Суддя Горжела підкреслив, що “жодна розумна людина не копає яму, щоб когось налякати”.

У потерпілої було 11 ран на голові. Однак експерти не змогли остаточно встановити причину її смерті. Вони вважають, що жінку поховали живцем, і вона задихнулася в могилі.

Маріуш П. не зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення, поки не відсидить 30 років. Вирок не є остаточним. Адвокат засудженого заявив, що подасть апеляцію.

Двох інших фігурантів справи визнали винними в перешкоджанні слідству. Павел Б., який закопав тіло Моніки, був засуджений за це до шести років позбавлення волі. Лука В., який разом із Павелом втопив у ставку автомобіль, що належав жертві, був засуджений до одного року позбавлення волі умовно.

Моніка зникла 9 липня 2021 року. Вона мала виїхати з Явожніка в Сілезькому воєводстві на машині в напрямку свого родинного будинку біля Торуня. Там її сліди зникли. Сім’я не могла зв’язатися з жінкою. Її телефон припинив відповідати. Тоді Моніку оголосили в розшук.

Читайте також:  Обама затвердив бюджет США

Відомо, що потерпіла 2019 року познайомилася в інтернеті з 40-річним Маріушем. Розлучений батько двох синів і підприємець мав бізнес у Явожніку біля Завієрсце. Моніка виховувала доньку, згодом вона переїхала до свого партнера. Маріуш взяв її на роботу в свою компанію.

Однак у стосунках не все було гаразд. Незабаром Моніка повернулася до родинного будинку. За пізнішими свідченнями її найближчих родичів, за два дні до зникнення жінка прийшла до Маріуша, щоб розірвати стосунки. Після цього вона зникла.

Через п’ять днів, 14 липня, було знайдено її автомобіль. Білий Ford Fiesta був занурений у ставок. Його помітив рибалка. На машині не було жодних слідів, які могли б свідчити про те, що вона потрапила в аварію. З іншого боку, автомобіль був частково перефарбований, не мав номерних знаків, а ідентифікаційні номери були стерті.

У поліції не було сумнівів, що це були заходи, спрямовані на те, щоб ускладнити пошук власника автомобіля. Зберігся лише номер на рамі, який зрештою дозволив ідентифікувати власника.

Коли з’ясувалося, що білий Ford належить Моніці, яка вже кілька днів перебувала в розшуку, поліція затримала її співмешканця. В його будинку та майні був проведений обшук, проте там нічого не знайшли. Через два дні Маріуша відпустили, жодних звинувачень проти нього не висунули.

Родина жінки передала її щоденники до поліції. В них Моніка писала, що її партнер був агресивним і жорстоко поводився з нею. Він бив її по обличчю, тягав за волосся, душив і виливав пиво їй на голову. Описи були детальними.

Раніше Моніка також надсилала сестрі фотографії свого опухлого обличчя як доказ, що партнер її побив.

Читайте також:  Тіло молодої жінки загорнули у килим і поклали до тумби: на Одещині виявили страшну знахідку

Маріуш тим часом запрошував журналістів до свого будинку, показував гардероб жінки та речі, які вона залишила. Він плакав і стверджував, що спустошений зникненням. Чоловік стверджував, що не заперечує проти перевірки на детекторі брехні. Проте слідчі не повірили йому та переглянули всі відео з камер спостереження. На одному з них вони помітили, як Маріуш пересувався на авто своєї коханої.

Один із робітників Маріуша Павел зізнався, що це він на прохання свого шефа позбувся автомобіля Моніки. Також він викопав яму глибиною 5 метрів, у якій і поховали жінку.

Труп Моніки знайшли 25 листопада 2021 року. На місце вказав Павел Б.

“Маріуш П., прибувши разом із Монікою до місця, завдав їй 11 ударів молотком по голові та кинув до ями. Потім він наказав Павелу Б. засипати яму. Він попросив знищити автомобіль жертви”, – повідомив прокурор Томаш Озімек, прессекретар Ченстоховської окружної прокуратури.

Озімек додав, що за висновком експерта, жінка, коли її засипали землею, ще була живою.

“Експерти дійшли висновку, що на момент поховання вона могла бути ще живою. Причиною смерті могла стати насильницька асфіксія через закупорку дихальних отворів і знерухомлення грудної клітки внаслідок поховання в землі”, – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.