facebook

Масове блокування рахунків та банківських карток: як перевірити інформацію по собі – інструкція

Українцям розповіли, як дізнатися про блокування рахунку та виправити ситуацію
Починаючи з минулого місяця, виконавці отримали право блокувати рахунки боржників незалежно від суми боргу. Карту можуть заблокувати за будь-який борг – по комуналці, кредиту, за невиплачений штраф, аліменти та ін., і перевірити себе можна у спеціальному реєстрі.


У ньому можна з’ясувати, чи блокуватимуть ваш рахунок за борги та чи є вони у вас взагалі. У реєстрі необхідно вказати свої ПІБ, дату народження, номер облікової картки платника податків.

Другий варіант – перейти до розділу “Виконавчі провадження” у своєму акаунті в “Дія”. Там також можна знайти дані про те, хто виконує рішення про стягнення вашого обов’язку, контакти виконавця.

Надалі потрібно звернутися до свого виконавця та попросити зняти арешт із суми у розмірі двох мінімальних заробітних плат (13,4 тис. грн).

Варто зазначити, що за новими правилами боржник має право користуватися сумою 13,4 тис. грн із заблокованого рахунку. Після повної виплати боргу виконавець направить відповідний документ до банку та рахунок має розблокувати.

Самостійно банк не може зняти арешт як з усієї суми, так і з її частини.

Нагадаємо, що до травня цього року банківські рахунки блокували лише у тому випадку, якщо сума боргу становила від 100 тис. гривень. За новими правилами, їх можуть заблокувати навіть за невеликий борг – мінімальної суми більше немає.

Читайте також:  В Україні скасують податки на імпорт товарів та автомобілів Джерело: https://biz.censor.net/r3327973

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.