facebook

Від 1200 до 1700 євро: Які сезонні роботи пропонують українцям в Німеччині влітку 2023

Українці можуть непогано заробити, поїхавши на сезонні роботи до Німеччини. Це досить важка праця у полях та теплицях, проте рівень зарплат щороку приваблює багатьох іммігрантів, зокрема з України. За місяць роботи у полі можна отримати від 1200 до 1700 євро.



На сьогоднішній день у Німеччині великий попит на сезонних робітників. Це стосується не лише вакансій зі збирання ягід та овочів. Шукають також помічників на виробництво декоративних рослин та овочів, різноробів, прибиральників тощо.

Яку сезонну роботу пропонують у Німеччині
Досвіду роботи ніякого не вимагають, але вітається знання німецької мови. Роботу пропонують у великих комфортних теплицях. Робота різноманітна – від сівби до підготовки декоративних рослин до продажу.

Роботодавці запрошують українців на збір полуниці, малини, винограду та спаржі. У Франкфурті-на-Майні шукають чоловіків та жінок до 60 років на збирання спаржі. Їм пропонують 8-10-годинний робочий день, безкоштовне проживання та харчування. Платять по 12 євро/годину (приблизно 475 грн) брутто.

За збір полуниці в полі або в теплицях українцям пропонують по 9 євро на годину (приблизно 356 грн). На роботу запрошують чоловіків та сімейні пари віком 18-35 років. Тривалість роботи 1-3 місяці (залежно від урожаю та бажання працювати). Робочий день 8-10 годин, 5 днів на тиждень. Проживання надається.

На сезонні роботи шукають і прибиральниць, які виконують функції покоївок, посудомийки, а також помічниці на кухні. Робота із червня до кінця жовтня. Базові знання німецької мови мають бути присутніми. Пропонують роботу 6 днів на тиждень, повний робочий день та безкоштовне проживання. Зарплата – 1200-1700 євро (приблизно 55-67 тис. грн.) нетто.

Для чоловіків є робота різноробочих на шоколадну фабрику, склади та готелі. Пропонують роботу у таких містах, як Берлін, Бранденбург, Гамбург, а також у землях Баварія та Тюрінгія. Графік роботи: 5-6 днів на тиждень, залежно від сфери діяльності, робота може бути позмінною. Крім того, робітників обіцяють забезпечити житлом – 2-3 місними кімнатами із загальною кухнею та санвузлом.

Читайте також:  У Польщі не вистачає робочих рук

Зарплата – у середньому від 1600 євро (приблизно 63 тис. грн.) нетто на місяць. Це сума вже після вирахування всіх податків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.