facebook

До 34 тисяч гривень: На водіїв чекають штрафи, які не пройдуть техогляд у 2023 році

Пройти техогляд обійдеться значно дешевше, ніж сплачувати штрафи.



Українським водіям, які знехтують обов’язковим техоглядом, загрожують чималі штрафи. Кого можуть покарати і скільки доведеться заплатити, повідомляє “24 канал”.
В Україні водії повинні проводити обов’язковий технічний огляд автомобілів. Втім, це стосується лише вантажівок, автобусів та автомобілів, які використовуються для комерційного перевезення пасажирів.

Отже, всі автомобілі, причепи та напівпричепи для них, незалежно від їх терміну експлуатації, можуть не проходити техогляд, якщо вони не використовуються для отримання прибутку.

Якщо водії, які мали пройти обов’язковий техогляд, проігнорували вимогу, то їм загрожує покарання у вигляді штрафу. Так за прострочений техогляд доведеться викласти 3400 гривень. Повторне порушення коштуватиме вже 17 тисяч гривень. Найвищий штраф у 34 тисячі гривень за порушення ТО загрожує посадовим особам.

Варто зазначити, що пройти техогляд власникам автомобілів коштуватиме значно дешевше, ніж сплачувати штрафи. Так, огляд авто коштує від 1,12 до 1,44 тисячі гривень, залежно від категорії транспортного засобу.

Читайте також:  “Будуть тільки знижуватися!”: Експерти дали невтішний прогноз про пенсії в Україні. Ситуація критична

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.