facebook

У загиблого залишилася дружина Тетяна та донечка Анна: У війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Василь Пілатюк

23 травня 2023 року у російсько-українській війні загинув боєць із Косівщини Івано-Франківської області Василь Пілатюк. Про це повідомили на Facebook-сторінці Космацької громади.



Воїн народився 16 липня 1989 року в селі Брустури Космацької громади, пише його класна керівниця Галина Миклащук. Коли йому виповнилося чотири роки, помер батько. У вісім років він осиротів — 24 грудня 1997 року померла його мама. Хлопчиком опікувалися його бабуся і дідусь, а після їхньої смерті — тітка.

“Після, закінчення 9 класу Бог послав нашому Василькові названих батьків з Трускавця, які допомагали, йому, як рідному синові, і у вересні 2004 року вступив на перший курс Львівського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут”, — написала Галина Миклащук.

Вона розповіла, що 17 липня 2007 року він вступив до Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. У 2011 році закінчив навчання в академії. У студентські роки брав участь у проведенні двох всеукраїнських парадів Збройних Сил України, де представляв Державну прикордонну службу України.

У 2011 році почав служити старшим інспектором у відділі прикордонної служби на Закарпатті.

“Він так любив життя, радів світу, людям, що оточували його, будував плани на майбутнє, працював не покладаючи рук, не шкодуючи сил і здоров’я. При останній зустрічі він впевнено казав: “Я мушу повернутися додому з перемогою”, — написала однокласниця Василя Валентина Габорак.

У загиблого залишилася дружина Тетяна та донечка Анна. Йому було 33 роки.

Читайте також:  На фронті загинув український музикант: без батька залишилися три доньки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.