facebook

Борги за світло вилізуть боком: українці автоматично “влипнуть” на кредити через нововведення

Борги українців за електроенергію будуть вносити до кредитної історії.



Одна з компаній, яка постачає електроенергію населенню в Україні, вирішила боротися з боргами за цю комунальну послугу радикально. Заяву опублікувала компанія YASNO.

YASNO передаватиме до Бюро кредитних історій інформацію про заборгованість клієнтів за електроенергію.

У компанії впевнені, що такий спосіб змусить українців більш відповідально ставитись до оплати рахунків за електроенергію.

Станом на 1 травня 2023 року, як запевняють у компанії, побутові споживачі нагромадили заборгованості перед компанією на суму понад 1,7 млрд. грн.

У постачальника електроенергії пояснили, що якщо людина, яка має борги за електроенергію звернутися за кредитом до фінансової установи, тоді кредитор зможе побачити її кредитну історію, у тому числі щодо заборгованості за світло.

Ця інформація дозволить йому оцінити всі ризики та ухвалити рішення, давати чи ні такій людині кредит.

При цьому дисципліновані клієнти, які вчасно платять за комунальну послугу, зможуть покращити свою кредитну репутацію. На думку авторів ідеї, у майбутньому це забезпечить їм фінансову стабільність.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко стверджує, що у них є клієнти, які не платять за електроенергію і при цьому беруть у кредит iPhone. Саме на таких осіб, зазначає директор компанії, і розраховане це нововведення.

Коваленко додав, що в компанії розуміють, що за таких часів українцям важко платити за комунальні послуги.

Але кожен має відчувати відповідальність та розуміти, що своєчасна оплата за комунальні послуги дозволить енергетикам і надалі тримати енергетичний фронт.

Варто зазначити, що чиновники розглядають варіанти підвищення тарифу на електроенергію для населення. Це може статися вже влітку.

Читайте також:  Українських біженців в Німеччині будуть позбавляти соцвиплат: Що зміниться з 1 липня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.