facebook

Про літній відпочинок доведеться забути: важливе попередження для школярів та їхніх батьків

Для київських школярів літніх таборів не буде

Через повномасштабну війну багато в житті українців змінилося. Також війна вплинула і навчання. Як повідомляє заступник голови КМДА, літніх таборів для школярів Києва цього року не буде.

Мондрієвський розповідає, що до військових дій школярі навчалися до 25 травня, а вже у червні розпочиналися літні табори, які допомагали плавно перейти від процесу навчання до канікул, переналаштуватися та підготуватися батькам.

Враховуючи, що другий рік в Україні особливий, у зв’язку з повномасштабною війною та військовим станом, навчання у школах триватиме до 16 червня. Постановою Кабінету Міністрів було встановлено, що навчальний рік цього року триватиме до 30 червня.

Сказати, що при школі діятимуть повноцінні табори, поки що не можна. Будуть корекційні формати, які дають можливість дітям перебувати та налаштовуватись на завершення навчального процесу. Проте пришкільних звичних нам таборів цього року не буде.



Варто нагадати, що постановою Кабміну вчений рік, який стартував 1 вересня 2022 року, закінчиться 30 червня. Однак рішення про те, коли завершитися навчальний процес у школах прийматимуть місцеві адміністрації та адміністрації шкіл з урахуванням безпеки військової ситуації.

Випускники запитують, чи буде у них випускний вечір, враховують ситуацію, що склалася. Рішення про випускний вечір прийматимуть самостійно навчальні заклади.

Читайте також:  З вересня українські школярі зможуть навчатись вдома без поважних причин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.