facebook

У військовій частині солдат вистрiлuв у свого командира

У Дніпрі солдату ЗСУ Івану Безверхньому дали п’ять років за стрілянину у військовій частині.



Про це редакція 368.media дізналася із вироку за 1 ч.4 ст.405 КК.

Солдата у серпні призначили на посаду оператора взводу протитанкових керованих ракет. Разом з ним там проходить службу сержант, на якого покладено тимчасове виконання обов’язків за вакантною посадою командира відділення.

У лютому цього року солдат висловлював небажання та недоречність щодо захисту території Донецької та Луганської області від російсько-окупаційних військ. Сержант мотивував останнього на протилежне. У цей час, не погоджуючись з діями свого начальника, у солдата Безверхнього виникла ідея вистрелити в керівника зі зброї.

Він під’єднав до АК-74 магазин, перевів перемикач вогню в положення автоматичної стрільби і привів автомат у бойову готовність. Далі солдат здійснив у стоячого навпроти нього сержанта з відстані близько чотирьох метрів не менше чотирьох пострілів. Дві кулі влучили в ліву та праві стопи потерпілого. Він отримав легкі тілесні ушкодження.

Чоловік визнав вину та підписав угоду зі слідством. Його засудили до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також:  10-річного хлопчика витягнув з-під завалів у Дніпрі тренер, який проходив повз, поки його мама чергувала в дитячій лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.