facebook

Мобілізація в Україні: для чоловіків внесли серйозні послаблення – “немає потреби”

Міністр оборони розповів про причини зниження призовного віку
У вівторок, 9 травня, Кабмін зареєстрував у парламенті законопроєкт, який покликаний знизити граничний вік перебування на військовому обліку призовників до 25-річного віку, пише “SUD”.


Законопроєктом передбачено внесення змін до статей 15, 18, 18-1, 37 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”, спрямованих на зменшення призовного віку для громадян з 27 до 25-річного віку.

Міністр оборони Олексій Рєзніков зазначив, що згідно зі статтею 15 Закону “Про військовий обов’язок та військову службу” на термінову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення чи відстрочку від призову на строкову військову службу.

Водночас він наголосив, що на цей момент, під час дії в державі правового режиму воєнного стану, потреби у тривалому перебуванню громадян (до 27 років) на військовому обліку призовників не має.

За словами Рєзнікова, у разі зниження граничного призовного віку до 25 років призовні комісії матимуть достатньо часу (1-3 роки) на реалізацію виконання українцями військового боргу та призову їх на термінову військову службу.

Глава Міноборони заявив: “Тривале перебування громадян на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану вважається недоцільним, враховуючи, що значна чисельність придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період”.

Читайте також:  ЄС хоче послабити обмеження на в'їзд: що пропонують

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.