facebook

Вже з 1 червня: в Україні рекордно подорожчає комуналка

В Україні підвищать тарифи на воду
Як повідомляється, починаючи з 1 червня, в Україні буде збільшено тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на рівні близько 30%. Нову ціну на послугу встановлено за середніми даними за ліцензіатами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Про це пише “На Пенсії”.


У відповідній відповіді на офіційний запит йдеться про те, що НКРЕКУ планує наблизити тарифи до економічно обґрунтованого рівня, що є необхідністю як з точки зору законодавства, так і з економічної та технічної точки зору.

“Цього року (орієнтовно з 01 червня) НКРЕКУ планує навести тарифи ліцензіатів НКРЕКУ на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, що є не лише вимогою законодавства, а й необхідністю з економічної та технічної точки зору”, – заявили в прес-службі. службі регулятора.

Так, збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення призведе до підвищення вартості кінцевих споживачів.

Водночас, розмір тарифів на водоканалах залежатиме від обсягу споживання, кількості споживачів, які користуються послугами за одним договором та інших факторів, тому суми можуть відрізнятися в різних регіонах.

Читайте також:  Україна повернулася в десятку світових виробників сталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.