facebook

На війні загинуливійськовослужбовці з Івано-Франківщини Роман Цюцяк та Володимир Яланський

На Донеччині загинув старший солдат з Івано-Франківщини Володимир Яланський. Про це повідомили на Facebook-сторінці Калуської міської ради.

Боєць мобілізувався до війська 2 березня 2022 року. Володимир Яланський служив водієм мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу.

Солдат загинув 9 травня 2023 року на Донеччині під час обстрілу російськими військовими.

Володимиру Яланському було 33 роки.

“Загибель хороброго воїна — це непоправна втрата для нас усіх. Безмежна вдячність та шана нашому захисникові Володимиру Яланському за мужність, за вірність та відданість українському народу! Твій подвиг, герою, житиме у віках!” — йдеться у дописі.

Поблизу Бахмута Донецької області 8 травня 2023 року загинув військовослужбовець з Івано-Франківщини Роман Цюцяк. Цю інформацію Суспільному підтвердив брат полеглого воїна Ігор Цюцяк.

З його слів, Роман народився 20 лютого 1992 року в селі Радча Івано-Франківської громади. З 2009 до 2014 року він навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на факультеті історії, політології та міжнародних відносин. Опісля Роман вступив і закінчив аспірантуру на кафедрі історії слов’ян Прикарпатського вишу.

Чоловіка мобілізували до війська у березні 2022 року. Роман Цюцяк воював у 5 окремій штурмовій бригаді.

Воїн загинув під час артилерійського обстрілу військами РФ.

У чоловіка залишилися дружина та син.

Читайте також:  На війні загинув 27-річний калушанин Ростислав Лазоришин. Вічна та світла пам'ять Герою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.