facebook

Українським бюджетникам планують підвищити зарплату: доплату отримають не всі

Уряд планує встановити надбавки до зарплати працівникам підприємств, установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, та виконують свої обов’язки й завдання безпосередньо на територіях, де відбуваються активні бойові дії або там, де вони є високоймовірними.



Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на проєкт постанови, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

Згідно з проєктом акту, запропоновано встановити щомісячну додаткову виплату для працівників на період воєнного стану:

на територіях можливих бойових дій – у граничному розмірі 50% посадового окладу;
на територіях активних бойових дій – у граничному розмірі 100% посадового окладу.
Додатково, працівникам, які працюють на посадах надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору на територіях, де можуть відбуватися або відбуваються воєнні дії, буде нараховано додаткову виплату в розмірі не більше 100% їхнього посадового окладу.

У пояснювальній записці зазначається, що встановлення додаткових виплат для працівників, які безпосередньо виконують обов’язки та завдання на територіях можливих чи активних бойових дій, було регульовано Постановою Кабінету міністрів від 25 квітня 2023 року № 391 “Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану”.

“Встановлення додаткового коефіцієнта до посадових окладів працівникам, які продовжують виконувати свої обов’язки і завдання на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, дасть змогу збільшити заробітну плату та частково нівелювати небезпечні умови праці”, – йдеться в документі.

Читайте також:  Шмигаль розповів про три етапи відновлення України та джерела його фінансування

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.