facebook

В Україні збільшилася кількість фальсифікату горілки та цигарок: де продають небезпечну продукцію

В Україні під час повномасштабної війни збільшилась частка тіньового ринку підакцизної продукції. Держбюджет в умовах гострого дефіциту недоотримує десятки мільярдів гривень на рік. Стало відомо, де продають небезпечну продукцію.



 

В Україні збільшилася кількість фальсифікату горілки та цигарок: де продають небезпечну продукцію – today.ua
Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прокоментував складну ситуацію на ринку алкогольної та тютюнової продукції. Він заявив, що нелегальний спирт подешевшав за три місяці з 90 до 50 грн.

Депутат Верховної Ради повідомив, що офіційні обсяги виробництва відрізняються від реальних – можна з ймовірністю стверджувати, що далеко не весь спирт потрапляє на легальний ринок:

“Ми рекомендуватимемо Державній податковій службі, митниці, правоохоронним органам разом провести контроль виробництва спирту, тютюнових виробів, палива. Вони мають провести заходи щодо контролю, перевірити хронометраж на всіх підприємствах. Якщо ж контроль не допоможе, комітет звертатиметься до уряду з рекомендацією прийняти кадрові рішення”.

Гетманцев наголосив, що щорічно скарбниця втрачає через тіньовий ринок від 30 млрд грн до 1 млрд доларів. Діють злочинні угруповання.

Фальсифікують як українські, так і міжнародні торгові марки цигарок. Їх продають як усередині країни, так і за кордоном. Контрафакт алкоголю та цигарок можна вільно купити в інтернет-магазинах – за заниженими цінами.

В онлайн-магазинах продають “горілку в тетрапаках”, хоча реалізації у такій тарі заборонено. Причому, продавці не приховують, що продукція без акцизів.

В Україні збільшилася кількість фальсифікату горілки та цигарок: де продають небезпечну продукцію

Україні, яка готується до вступу до Європейського Союзу, важливо мінімізувати контрабанду. Громадяни повинні дотримуватися законів та сплачувати податки. Бюджет страждає – втрачаються величезні кошти, які можна було б спрямувати на потреби армії, зокрема на зарплати.

Читайте також:  Спіймана на торгівлі фальсифікатом мережа АЗС із Франківська передала пальне ЗСУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.