facebook

Коли на Заході буде останній дзвоник і стартують літні канікули у школах

Кожна школа у Львові самостійно вирішує, коли закінчити навчальний рік. Також, коли і чи святкувати останній дзвоник.



Про це розповів керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк. І уточнив, що у місті Лева немає загальної дати закінчення навчального року.

Коли стартують літні канікули у школах Львова
За словами чиновника, частина учнів у Львові закінчує навчання 4 червня, хтось 7, а хтось – 9.

Все ж протягом навчального року школи мали відпрацювати 175 робочих днів. При цьому кожен навчальний заклад у межах цього навчального року сам може визначає його тривалість – як і тривалість канікул.

До слова, у ліцеї міжнародних відносин імені Василя Стуса літні канікули стартують 3 червня, у ліцеї №75 імені Лесі Українки та ліцеї “Просвіта” – 6 червня.

Щодо святкування останнього дзвоника управління освіти ЛМР жодних рекомендацій не надавало. Кожна школа самостійно вирішує, чи святкувати останній дзвоник і коли.

Зазначимо, другий семестр у школах Львова розпочався 23 січня 2023 року.

 

Коли в Україні закінчиться навчальний рік 2023
Відповідно до освітнього закону тривалість навчального року в українських школах мала становити не менше 175 навчальних днів. Та в умовах воєнного стану його тривалість визначає уряд. Кабмін натомість зменшив тривалість навчального року до 155 днів.
Так, цей навчальний рік розпочався 1 вересня та має закінчитися 30 червня.
Як наголосили у МОН, обласні адміністрації разом з освітянами, залежно від безпекової ситуації, самі ухвалюють остаточне рішення щодо дати закінчення цього навчального року у своєму регіоні.

 

Читайте також:  У Франківську навчальний рік може початися 1 серпня, а зимові канікули ймовірно триватимуть два місяці (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.