facebook

Допомога при народженні дитини по-новому

“Дитячу” допомогу українці можуть оформити, перебуваючи за кордоном
В Україні запровадили нові правила подання заявок на допомогу при народженні дитини



Громадяни України, котрі перебувають тимчасово за кордоном та стали батьками, зможуть оформити заяву на отримання допомоги при народженні дитини віддалено. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання коштів один із батьків має направити заяву та відповідні документи до органу соціального захисту в Україні, де він зареєстрований за місцем проживання.

У відомстві опублікували інструкції щодо віддаленої подачі документів та отримання допомоги при народженні дитини. Для цього необхідно дотримуватися такого алгоритму:

відкрити рахунок у банку для соціальних виплат (зробити це можна дистанційно);
заповнити заяву на призначення допомоги при народженні дитини;
до заявки додати видані компетентними органами країни перебування копії документів про народження дитини (з перекладом українською мовою);
надіслати заявку та документи поштою до органу соціального захисту населення за своїм зареєстрованим місцем проживання в Україні.
Представники Мінреінтеграції повідомили, що надати цю допомогу можна протягом 12 місяців з моменту народження дитини. Крім того, під час дії карантину надається ще один додатковий місяць.

Йдеться про державну допомогу, яку можуть отримати всі громадяни України, які стали батьками. Ця виплата не залежить від доходу чи статусу сім’ї.

На сьогодні розмір допомоги при народженні дитини становить 41 280 гривень. Одночасно допомога виплачується у сумі 10 320 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами по 860 грн. на місяць.

Читайте також:  “Дуже важливі і важкі перемовини”: Зеленський виступив перед українською діаспорою в Нью-Йорку. Розповів про плани

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.