facebook

Пенсіонери в України можуть отримати 7000 грн додатково до основної виплати

Пенсіонери в Україні можуть отримати 7000 грн додатково до основної виплати. Стало відомо, для кого призначені ці кошти.

У Пенсійному фонді України повідомили, що українські пенсіонери можуть одержати ще один вид виплат. Це меценатська пенсія, яку запровадили у державі ще у 2022 році. Йдеться про кошти, які сплачують меценати на окремі рахунки ПФУ.

Представники профільного відомства пояснили, як проводиться нарахування. Деякі українці можуть отримати по 7000 грн:

“Наприклад, якщо ви перерахуєте на спеціальний рахунок 10 000 грн, то 7000 піде отримувачу, а решту розподілять між іншими пенсіонерами. Усе відбувається у відсотковому співвідношенні 70 до 30”.

Цікаво, що допомогти пенсіонерам може будь-який громадянин, а не тільки родич чи друг.

Коли українці виходять на пенсію
На призначення пенсій за віком в Україні мають право особи, які досягли відповідного віку – 60, 63 чи 65 років. Однак важливо мати необхідний страховий стаж. Зараз щоб вийти на пенсію у 60-річному віку, потрібно заробити 30 років стажу, у 63-річному – 20 або 23 роки стажу, а у 65-річному – 15-20 років стажу.

Громадяни, які досягли 65 років, але не мають стажу, не мають права на пенсію. Для них передбачено невелику соціальну допомогу.

Що думають українці про новий вид пенсій
У коментарях під постом ПФУ у Facebook українці поділилися своїми думками щодо нововведення. Більшість із коментаторів налаштовані песимістично.

“Класно виходить, хто горбатиться все життя в біле (офіційно – буває на мінімалку), не виходячи за межі правового поля, щоб на старості отримати тих 3 копійки. А хтось все життя може бути тіньовиком (у конверті), ухилятися від податків, займатися корупцією, а потім просто купити пенсію. Справедливість?”, “А як стати обраним пенсіонером?”, “Цікаво, кому так пощастить, як у нас відбиратимуть пенсіонерів, щоб задонатити пенсію?”, “Хто хоче бути моїм спонсором?”, “Тієї мізерної пенсії, яку отримують більшість пенсіонерів за віком, не вистачає на продукти харчування. Оплата комуналки можлива лише за пенсією 10 і більше тисяч грн. За відсутності такого розміру пенсії держава має брати на себе всі необхідні для пенсіонера витрати, у тому числа на комуналку”, – прокоментували інтернет-користувачі.

Читайте також:  Польща за рік видала українцям майже 850 тис. віз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.