facebook

Від ТЦК більше не сховатись: повістки тепер вручають через родичів – нові повноваження військкомів

Українцям розповіли, у якому разі повістку можуть вручити через родичів
В Україні триває дія воєнного стану та загальна мобілізація, і у квітні повноваження ТЦК серйозно розширили. Зокрема, військкоми можуть вручати повістки військовозобов’язаним, незалежно від реєстрації та місця знаходження на військовому обліку, пише “ТСН”.


Водночас, повістку можуть передати через родича військовозобов’язаного, і про те, чи вважається вона врученою в такому випадку, розповів юрист Максим Шинжирбаєв.

Він нагадав, що повістка вважається належним чином врученою, якщо документ заздалегідь заповнили, внесли дані військовозобов’язаного, і він особисто його підписав.

Юрист зазначив, що повістка також вважається законно врученою, якщо її отримав хтось із родичів, якому виповнилося 18 років, за умови, що він проживає разом із військовозобов’язаним.

Таким чином, повістку можуть вручити, наприклад, батькам особи, якщо вони живуть разом.

Однак якщо, наприклад, військовозобов’язаний живе окремо від батьків, але прописаний у них, то вручити повістку через родича неможливо.

Шинжирбаєв підкреслив: “Тільки, якщо достеменно відомо, що особа там проживає постійно”.

Повістка не вважається належним чином врученою, якщо вона надіслана поштою, в соцмережі, так само як і виклик у військкомат за допомогою SMS або телефоном.

Читайте також:  Росія хоче переговорів з Україною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.