facebook

Швидше їх позбавляйтеся: в Україні виводять з обігу “застарілі” гроші

Українцям розповіли, які банкноти виводять із обігу
Як стало відомо, що з обігу поступово почали прибирати деякі паперові банкноти. Про те, чи потрібно українцям поспішити, щоб якнайшвидше позбутися їх, тобто обміняти на інші, стало відомо з матеріалу, опублікованого на сайті sud


Отже, як повідомили у цьому матеріалі, що з 1 січня НБУ розпочав поступове вилучення з обігу паперових банкнот номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003-2007 років. Проте йти в банки для обміну грошей на нові не потрібно, адже відбуватиметься поступова заміна банкнот.

Тобто банки не будуть видавати такі банкноти з кас і не поповнюватимуть банкомати. Їх вилучатимуть із звернення та передадуть НБУ для подальшої утилізації.

Тому розрахуватись такими банкнотами люди можуть продовжувати без обмежень.

Замість паперових банкнот номіналом 5 та 10 гривень надійдуть в обіг оновлені монети зразка 2018 та банкноти номіналами 20 та 100 гривень нового покоління – із сучасним дизайном та посиленою системою захисту.

20 та 100 гривень замінять оновленими купюрами, у яких вищий ступінь захисту від підробки. Вилучатимуть їх із обігу всі банки України.

Читайте також:  Прокурор-алкоголік вчинив конфлікт з івано-франківськими патрульними (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.