facebook

Оголошено третій рівень небезпеки: синоптики зробили важливе попередження через негоду

Якою буде погода 1 травня 2023 року



Синоптики дали прогноз погоди на перше травня та попередили про третій рівень небезпеки в деяких регіонах України. Актуальний прогноз погоди було розміщено на офіційному сайті Укргідрометцентру у соціальній мережі ФБ.

Останній весняний місяць не порадує українців теплом та сонцем. Синоптики повідомляють, що 1 травня очікується мінлива хмарність. У південно-східній частині України, а також у східних регіонах, а вночі і в Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївських регіонах очікується невеликий дощ. На решті територій України опадів не прогнозують.

Вітер переважно північний, у західних областях удень очікується південно-східний вітер, 5-10 м/с.

Нічна температура становитиме +1…+6 градусів тепла, на Заході країни, у більшості північних та Вінницьких областях на ґрунті очікуються заморозки від 0 до -3 градусів. У східних регіонах та у південній частині країни +4…+9 градусів. Вдень температура становитиме +12…+17 градусів, а на Одещині повітря прогріється до +20 градусів.

На вигірці Карпат без опадів, температура вночі становитиме 0…-5 градусів, а вдень стовпчики піднімуться до +5…+10 градусів.

Синоптики попереджають про значну сніголавинну небезпеку. Оголошено третій рівень небезпеки. З 30 квітня по 1 травня на високогір’ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей можливе сходження лавини при низьких додаткових навантаженнях, певних природних середніх та великих лавин. Краще утриматись від походів.

У Києві 1 травня очікується мінлива хмарність, опади не прогнозують. Вітер переважно північний, 5-10 метрів за секунду. Температура в області вночі становитиме +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту очікуються заморозки від 0 до -3 градусів морозу. А вдень повітря прогріється до +12…+17 градусів.

У Києві температура вночі досягне +4…+6 градусів, а вдень стовпчики піднімуться до +15…+17 градусів.

Читайте також:  Астролог назвав місяць, який стане вирішальним: війна в Україні після цього закінчиться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.