facebook

Повернення 30-тисячної доплати військовим: у Раді нарешті ухвалили рішення

У Раді ухвалять рішення щодо повернення доплат військовим у розмірі 30 тис. грн
Спочатку українським військовослужбовцям держава платила до їхнього основного розміру окладу доплати у розмірі 30 тис. грн, але потім їх скасували. У Раду знову внесли законопроєкт щодо повернення цих виплат. Народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі Залізний нардеп поділився останніми новинами з цього питання.



Він написав, що якось непомітно в пресі пройшла новина про те, що Комітет ВРУ з питань Регламенту розглянув “блокуючу” постанову на законопроєкт №8312 із правкою щодо повернення виплат військовим у розмірі 30 тис. грн і ухвалив рішення.

Він рекомендує Парламенту визначитися за допомогою голосування щодо ухвалення або відхилення цього проєкту Постанови.

Железняк зазначив, що це стандартне рішення Комітету до всіх подібних ухвал, які постійно реєструються на різні законопроєкти.

Але це означає, що немає жодних формальних перешкод виносити правку на голосування до парламенту. При цьому нардеп зазначив, що, як правило, коли хочуть заблокувати закон, тоді просто довго не виносять на розгляд “блокуючу” постанову.

Якщо рішення ухвалив Комітет, це практично вже неможливо зробити, тому її незабаром мають розглянути.

Щоправда, Желєзняк упевнений, що вона не набере достатньо голосів. Він додав, що в сучасній історії Верховної Ради ще жодна ухвала не набирала під час голосування більше ніж 226 голосів нардепів.

До речі, 10 квітня цього року у Раді проголосували за повернення доплат. Спочатку їх платили всім військовослужбовцям, потім лише тим, хто виконує бойові завдання і зараз багато високопоставлених військових та чиновників вважають, що доплати заслуговують ті захисники ЗСУ, які ризикують життям, виконуючи на фронті бойові завдання.

Читайте також:  Влада і телеканали знайшли альтернативу кодуванню

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.