facebook

У Чехії вчителька стверджувала, що не росіяни, а українці вбuвaють дітей

Окружна прокуратура Праги скерувала обвинувальний акт проти вчительки за обвинуваченням про ознаки злочину заперечення, схвалення і виправдання геноциду. Портал ВСЕОСВІТА ТОВ «Всеосвіта».


Вчителька чеської мови у початковій школі Na Dlouhé lán у Празі, Чехія, Мартіна Беднаржова розповідала школярам, що у Києві немає війни, а українці вбивають і живцем здирають шкіру з росіян, а на тимчасово окупованих московитами територіях Донбасу вбивають дітей.

Їй загрожує від шести місяців до трьох років ув’язнення. Наразі прихильницю російських маніпуляцій звільнено з роботи. Про це повідомив представник празької міської прокуратури Альош Цимбала, повідомляє Novinky.ch.

Маніпулятивну розмову з проросійськими наративами записали восьмикласники. Любительниця «русского миру» переконувала дітей, що у Києві не відбувається жодних воєнних дій і запропонувала переглянути фото української столиці в інтернеті, на що учні заперечили, що бачили знімки палаючої та розбомбленої столиці України. У відповідь Бернаджова намагалася їх переконати, що такі фотографії розповсюджують проплачені канали.

Окрім того, вона переконувала школярів, що з 2014 року українці начебто вбивали російське населення Донбасу.

Їх фактично ліквідували українські нацистські угруповання у такий спосіб, що двері до барака зачиняли, барак підпалювали, з людей живцем здирали шкіру, вбивали дітей тощо. І це відбувається постійно з 2014 року, — розповідала вчителька-фанатка російського тероризму.

Коментуючи оприлюднений запис, вона заявила, що слова «вирвано із контексту», а працювала вона буцімто «лише з перевіреними та історично задокументованими фактами».

На підставі поданих доказів можна зробити висновок про те, що підсудна не тільки висловлювала підтримку, а й активно робила заяви, якими виправдовувала військову агресію в тому сенсі, що вона була виправданим засобом вирішення ситуації, що склалася на той момент, — зазначили у прокуратурі.

Читайте також:  Сильний спалах на сонці: Україну накриє потужна магнітна буря рівня G2

Пресслужба окружного суду Праги заявила, що суд вважає звільнення жінки з закладу освіти «цілком виправданим», ухваливши рішення на користь школи без юрисдикції, відхиливши зустрічний позов Беднаржової.

Нагадаємо, у Миколаєві 20-річний студент-посібник російських терористів за грошову винагороду надавав російським окупантам інформацію із зазначенням точних адрес, опису, географічних орієнтирів на місцевості, місць, де на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України. Мова йшла, в основному, про навчальні, медичні заклади та об’єкти інфраструктури. Носій проросійських поглядів достеменно знав, що зазначена інформація передаватиметься представникам спецслужб рф для подальшого здійснення збройної агресії та завдання ракетних ударів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.