facebook

Президент України доручив Залужному відправляти військкомів із тилу на фронт

Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному відправляти військкомів із центрів комплектацій на фронт. Глава держави вважає, що їхні місця мають зайняти військовослужбовці, які отримали поранення на передовій.



Президент України доручив Залужному відправляти військкомів із тилу на фронт – today.ua
Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він назвав таку ротацію однією з рекомендацій Зеленського Залужному.

“Переважну більшість військкомів, які давно сидять у ТЦК, відправлятимуть як військовослужбовців на лінію фронту. А направлятимуть на їхні місця військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб”, – зазначив голова профільного відомства.

За словами Резнікова, його перший заступник Олександр Павлюк системно займається центрами комплектування та соціальної підтримки. Міністр вважає, що вже давно виникла потреба у реформуванні центрів комплектації. З цією метою розвивається проект “Оберіг”.

Зазначений проект передбачає цифровізацію всіх документів, що накопичилися, багато з яких підтягуватимуться автоматично, зокрема про шлюб. Наразі ті, хто не повідомив про одруження, вважаються порушниками закону. А після цифровізації дані надаватиме Мін’юст – і документи підтягнуться автоматично.

Нагадаємо, що в Україні останнім часом почастішали скандали навколо військового начальства. Також зафіксовано випадки перевищення повноважень представника військкоматів під час вручення повісток.

З’явилася інформація, що одеський військком Євген Борисов, який працює у Малиновському військкоматі, витрачає мільйони євро на нерухомість у Європі та елітні автомобілі. Він купив матері-пенсіонерці віллу в іспанській Марбельї за 3 млн 950 тис. євро, і офіс для дружини – за 2 млн євро.

На Полтавщині начальник одного з районних ТЦК за хабарі обіцяв уникнути призову щодо мобілізації. Він просив за свої послуги 50 тисяч гривень.

Читайте також:  Астролог назвав міста, де буде найпотужніший удар вже днями

На Львівщині начальник Яворівського районного ТЦК оформив військовозобов’язаному документи про непридатність до служби за станом здоров’я – за 3 тисячі доларів.

У Сарнах Рівненської області дільничний інспектор одного з райвідділів поліції вимагав від місцевого мешканця 500 доларів за відстрочку мобілізації. Його затримали.

У Києві СБУ викрила у корупції заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії Міноборони. Він за 5 тисяч доларів пропонував військовозобов’язаним ухилитися від служби. У нього під час вилучення обшуків вилучили понад 5 млн грн.

Днями представники ТЦК у Черкасах утрьох побили чоловіка на вулиці. Один із них вдарив його ногою в обличчя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.