facebook

У Держдепі прокоментували розмову глав Міноборони США і Росії

Розмова Картера і Шойгу не означає поновлення військових контактів між країнами, підкреслили в Держдепі.

1684752



Розмова міністрів оборони США і Росії Ештона Картера і Сергія Шойгу не означає, що Вашингтон поновив контакти з Москвою на військовому рівні. Про це заявив представник Держдепартаменту США Марк Тонер в п’ятницю, 18 вересня.

“Як вам відомо, ми призупинили військові контакти і військову співпрацю з Росією у відповідь на її незаконне загарбання і анексію Криму. І це залишається в силі”, – сказав він.

На запитання, як варто розцінювати розмову двох глав військових відомств як не військовий контакт на найвищому рівні, представник Держдепу пояснив: “Це цілий механізм, про що я й говорю, а не разова розмова”.

Тонер наголосив на тому, що у Вашингтоні хочуть “побачити механізми (припинення конфлікту в Сирії, – ред.) в дії”.

Своєю чергою, офіційний представник Білого дому Джош Ернест зазначив, що США розрізняють нинішні відносини з РФ на військовому рівні через Сирію і те співробітництво, яке було раніше.

“Військові контакти між РФ і США на тактичному і практичному рівні різняться від тієї військової співпраці на рівні держав, яка була до вторгнення Росії в Україну”, – сказав він.

Як повідомляв Корреспондент.net, сьогодні Картер і Шойгу вперше цього року провели переговори. Чиновники домовилися обговорювати надалі механізм припинення конфлікту в Сирії і кампанію проти терористичної організації “Ісламська держава”.
За матеріалами: Интерфакс,  РИА Новости

Читайте також:  США інвестують понад 23 млн доларів у боротьбу з російською пропагандою

Шукайте деталі в групі Facebook