facebook

Ексміністр освіти Табачник балотується до Держдуми РФ від партії Путіна

Дмитро Табачник, що у 2010-2014 роках обіймав посаду міністра освіти та науки України, нині балотується у депутати Державної думи Росії від керівної партії “Единая Россия”.

Згідно з інформацією на офіційному сайті “Единой России”, Табачник є “радником голови” військово-цивільної адміністрації Запорізької області. Своєю чергою так званим “головою” ВЦА на Запоріжжі наразі призначений колаборант Євген Балицький.




Що відомо про Дмитра Табачника

Дмитро Табачник — український та проросійський політичний і державний діяч, історик, публіцист.

Народний депутат України 3-го і 6-го скликання, був головою комітету закордонних справ. Обіймав посаду другого голови Адміністрації Президента України (1994–1996). Двічі віцепрем’єр-міністр України в урядах Віктора Януковича. З 11 березня 2010 року по 23 лютого 2014 — міністр освіти і науки в уряді Миколи Азарова.

Перебуваючи на посаді очільника Міносвіти, Табачник потрапив у низку скандалів, зокрема заявляв про обов’язковість вивчення російської мови, а також звинувачувався у рейдерстві та відмиванні коштів, виділених Міносвіти на закупівлю нових шкільних автобусів.

Після перемоги Євромайдану Табачник утік до Росії, де отримав громадянство у 2019 році.

У липні 2015 року Табачника було оголошено у розшук СБУ.Після анексії Криму Росією у 2014 році Дмитро Табачник також був включений до списку санкції санкцій ЄС.

У квітні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкції проти експрезидента Віктора Януковича, експрем’єра Миколи Азарова та ще 25 колишніх високопосадовців, зокрема і проти ексміністра освіти Табачника.

Читайте також:  В Україні восени зросте вартість інтернету та телебачення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.