facebook

Як отримати закордонну шкільну освіту одночасно з українською: 3 варіанти для дітей

Сучасні реалії змусили тисячі українців покинути свої домівки та знайти прихисток за кордоном. Відтак чимало школярів здобувають українську освіту дистанційно, а паралельно навчаються у закордонній школі. Як це можливо та які перспективи це відкриває – розповідаємо у матеріалі.



Українські школярі не просто швидко адаптувалися до нових умов, а й отримали змогу поєднувати навчання у двох школах, інформує 24 Канал. Це доволі непросто, але дає багато бонусів для майбутнього дитини.

При цьому батьки розуміють важливість української освіти, оскільки учень продовжує вивчати рідну мову, літературу та історію своєї держави. Водночас документ про закінчення школи в іншій країні відкриває набагато більше можливостей для вступу до університету за кордоном. Як можна отримати атестат іноземної школи та на які нюанси цього процесу варто звернути увагу, розповідаємо далі.

Як і де можна отримати атестат іноземної школи
Спосіб 1. Переїхати за кордон

Найрадикальніший варіант, який дозволяє отримати документ про освіту іноземного зразка – зміна країни проживання. Якщо ви вже перебуваєте за кордоном, то ваша дитина, ймовірно, повинна відвідувати місцеву школу. Адже цього вимагає законодавство багатьох держав, де українці знайшли прихисток під час повномасштабної війни.

Здобуття освіти в іноземній школі ставить чимало викликів перед українськими дітьми. Найголовнішою перепоною для навчання стає незнання або недостатній рівень володіння мовою тієї країни, в якій перебуває родина. Тому насамперед батькам варто не шкодувати коштів і найняти репетитора, який допоможе школяреві вивчити іноземну.

Саме знання мови стане першим кроком до успішного опанування закордонної шкільної програми. Однак потрібно також ретельно та плідно навчатися й приділяти достатню кількість часу виконанню всіх завдань. Крім цього, варто ґрунтовно пропрацьовувати кожну тему, аби у майбутньому успішно скласти випускні іспити.

Читайте також:  Трагедія забрала життя цілої сім’ї: Тіла знайшли в будинку

Паралельно учень може дистанційно закінчити українську школу. Для отримання свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти в Україні потрібно буде скласти різницю у предметах або пройти визначення освітнього рівня.

Спосіб 2. Здобути закордонну освіту дистанційно

Навчатися у закордонній школі можна й не відвідуючи її фізично. У багатьох країнах Європи та світу є дистанційні навчальні заклади, які охоче приймають іноземців. Такий варіант є дуже зручним, адже не потрібно нікуди переїжджати – дитина може здобувати закордонну освіту, перебуваючи у будь-якому зручному місці.

Водночас є можливість продовжувати навчання в українській школі. Однак подвійне навантаження може бути складним для учня, особливо у старших класах, де програма насичена великою кількістю нового та непростого матеріалу. Тому у такому випадку батькам дуже важливо простежити, аби у їхньої дитини був певний баланс між навчанням та відпочинком. Не забувайте, що старшокласнику дуже важливо мати вільний час для різних активностей, адже емоційне та фізичне вигорання може сильно йому зашкодити.

Спосіб 3. Програма подвійного диплома

Третій спосіб, який дозволить отримати документ про закордонну освіту – це програма Подвійного диплома. Таку можливість, зокрема, пропонує дистанційна школа “Оптіма”. Обравши цю програму, навчання не виснажуватиме вашу дитину, адже школярі вивчають лише ті предмети, яких немає в українській шкільній програмі. А всі інші учням зараховують з українських освітніх закладів.

Також навчання відбувається дистанційно, відтак це позбавляє дитину від додаткового стресу через переїзд. При цьому можна обрати школу в Америці або Канаді.

Такий формат здобування освіти – це ще й чудовий спосіб покращити англійську, адже він передбачає багато спілкування з іноземними викладачами.

Великою перевагою цієї програми є те, що майбутніх випускників ефективно готують до навчання у найкращих університетах світу. Високий рівень знань, який отримують учні дистанційної школи “Оптіма”, гарантує подальший вступ до вишів.

Читайте також:  “Каліки не треба”: жінка народила двійню і забрала додому лише одне немовля (відео)

До того ж з атестатом міжнародного зразка шлях дитини до будь-якого закордонного вищого навчального закладу стає набагато легшим. Адже до багатьох університетів абітурієнт може вступити за спрощеною схемою, не складаючи іспит SAT і не сплачуючи application fee. Також ваша дитина буде вже повністю адаптована до закордонної системи навчання, тому не матиме додаткових труднощів у виші. Тож обирайте зручний для вашої родини спосіб та навчайтеся без кордонів.

Крім цього, є чудова нагода дізнатись про переваги навчання в “Оптімі” з перших вуст. Адже 2 травня відбудеться безкоштовний вебінар з ученицею та випускницею школи. Зокрема, дівчина, яка успішно вступила до Гарварду, розповість про свій досвід здобування освіти в “Оптімі”, а також про те, як дистанційне навчання вплинуло на її життя та вищу освіту. Також ви довідаєтеся про додаткові послуги, доступні учням школи, та чи потрібно наймати репетиторів, навчаючись в “Оптімі”.

Захід буде корисний не лише батькам, а й дітям, які вже планують своє майбутнє. Тож не пропустіть унікальну можливість почути відповіді на всі питання про дистанційну освіту, які вас цікавлять.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.