facebook

Газ, вода та світло: скільки платитимемо за комуналку з 1 травня

У квітні закінчується дія річних контрактів на газ, а щодо вартості електроенергії – їх й досі обговорюють



Вода та водовідведення
Тарифи на воду спочатку мали підняти з 1 січня 2023 року, втім рішення виявилося недоопрацьованим і його відтермінували. Вдруге тарифи мали зрости з 1 квітня, але й на цей раз його не ухвалили. Тож у травні діятимуть тарифи на холодну воду і водовідведення які було затверджено ще у січні 2022 року.

Нагадаємо,  тарифи на воду в Україні не уніфіковані й різняться залежності від регіону. Найбільше платять за воду в Дніпрі та Ужгороді, близько 45 гривень за куб, найнижчий тариф у Вінниці, Харкові та Львові, близько 25 грн за куб.

Газ
В Україні діє мораторій на збільшення тарифів на газ. Попри те, що точаться розмови про необхідність збільшення тарифу на газ для населення навіть до 11 грн за куб, до кінця воєнного стану та ще шість місяців після його завершення ціна на газ складатиме для більшості споживачів 7,96 грн за куб.

Ще 9 постачальників пропонують споживачам газ за ціною від  7,70 гривні до 9,99 гривні.

Електроенергія
Кабмін продовжив ще на місяць дію спеціальних пільгових цін на електроенергію для населення. Тож у травні ми платитимемо 1,44 грн за кіловат при споживанні до 250 кіловатів, та 1,68 грн за кіловат, якщо понад 250 кіловатів.

Проте Україна потребує ресурсів для відновлення енергосистеми після ракетних обстрілів окупантів. І підняття тарифів у цьому контексті навряд вдасться уникнути. Тож ціни на електрику можуть змінитися з червня.

 

Читайте також:  Ситуація з електроенергією зміниться: кому та коли не відключатимуть світло цілий день

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.