facebook

До 7 років в’язниці: Рада хоче саджати українців за “критику” влади у соцмережах та інтернеті

Українців пропонують садити за критику в інтернеті влади.

На сайті парламенту України 19 квітня зареєстровано законопроєкт №9223, яким пропонується запровадити покарання українцям у вигляді тюремного терміну за критику влади в Інтернеті.

Автори документа пропонують встановити покарання за окремі дії проти засад національної безпеки України.

Зокрема, можуть покарати за фейкові облікові записи в соцмережах, які використовуються для поширення дезінформації.

Тобто пропонується до Кримінального кодексу України внести зміни, тобто зазначити, що за створення, використання та продаж облікових записів, які містять свідомо неправдиву інформацію, каратиметься штрафом.

Його розмір пропонують встановити у районі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 до 51 тис. грн.

Таке покарання можливо отримають ті, хто втручатиметься в роботу фізичних та юридичних осіб, якщо такі дії завдають шкоди суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності, економічній, національній або інформаційній безпеці України тощо.

Каратиметься і поширення брехливої ​​інформації від імені інших осіб, причетність яких до публікації інформації не доведена.

Якщо такі дії були виконані повторно або за попередньою змовою осіб або для того, щоб вплинути на прийняття рішень державними органами, органами місцевого самоврядування, службовими особами або органами, такі дії будуть каратися обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або на такий самий строк позбавленням волі.

При цьому, якщо якісь із цих дій буде вчинено в умовах воєнного стану в країні, тоді за них пропонується карати позбавленням волі на строк від 5 до 7 років із конфіскацією майна.



Читайте також:  Грошова допомога: українці можуть отримати по 2500 грн від Червоного Хреста

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.