facebook

Що буде з курсом долара після закінчення війни: експерт дав оптимістичний прогноз

Курс долара в Україні безпосередньо залежить від ходу війни. Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко не виключає, що після закінчення війни американська валюта коштуватиме не більше 40 гривень за долар.



Цей сценарій дуже позитивний, але він реальний, особливо з урахуванням того, що в останні місяці офіційний і ринковий курси долара в Україні знаходяться практично на одному рівні.

“Ми можемо закінчити війну з курсом, наприклад, у 40 гривень за долар. А за кілька місяців після перемоги гривня почне своє посилення. Тобто курс буде 38, а потім і 36 за долар. Поясню чому: передбачається велика притока іноземних інвестицій. Повторюся, це за умови, якщо уряд проводитиме адекватну економічну та податкову політику, а також у нас діятиме верховенство закону”, – пояснив експерт.

Савченко вважає, що Національний банк та Мінфін непогано ведуть монетарні та макроекономічні процеси в період війни, а от податкова, митниця та підтримка бізнесу перебувають майже на нулі.

За його словами, система потребує радикального очищення від людей, які проводять неадекватну політику, адже приватний бізнес не інвестуватиме туди, де немає прозорості і досі процвітає корупція.

“Наша країна 30 років була найменш привабливою державою для інвестицій. Тому тут нам потрібна також перемога над цією “гримучою сумішшю”, як і на фронті. Без цього, на жаль, успіху не буде, тому що ми й надалі залишимося економічними вигнанцями”, – додав експерт.

Скільки коштує долар в Україні 20 квітня
Середній курс продажу американської валюти в банках становить 37,55 грн/долар, а покупки – 38,07 грн/долар. Це на 5 та 7 копійок дорожче, ніж 19 квітня.

В обмінниках у четвер купують долар у середньому по 37,65 гривні, а продають – по 37,95 гривні.

Читайте також:  Влада має намір нажитись на алкоголі – ціни на спиртне знову піднімають

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.