facebook

Війна в Україні у 2023 році не закінчиться: контрнаступ можуть перенести на наступний рік

Війна в Україні, найімовірніше, не закінчиться 2023 року. Контрнаступ ЗСУ складатиметься з двох етапів, причому другий можна буде втілити не раніше 2024 року.



Війна в Україні у 2023 році не закінчиться: контрнаступ можуть перенести на наступний рік – today.ua
Таку інформацію публікує видання Bloomberg, посилаючись на слова європейських союзників України.

Європейці, які надають допомогу нашій країні та орієнтуються в темі, припускають, що війна в Україні затягнеться ще принаймні на рік. Контрнаступ, на який усі чекають наприкінці весни-на початку літа 2023 року, ймовірно, складатиметься з двох етапів. Перший з них може відбутися та завершитися успішно цього року. А ось для другого ЗСУ знадобиться час, щоб нагромадити сили.

Європейські стратеги розповіли, що буде на першому етапі
Вони вважають, що на першому етапі українська армія може посунути лінію фронту вглиб нинішнього тилу супротивника приблизно на 30 км. Таке поглиблення дозволить далекобійній українській артилерії бити по шляхах постачання російської армії. Це дасть змогу уповільнити постачання озброєння російським військовим і створить плацдарм для успішного наступу ЗСУ.

Зараз головна проблема як для наших військових, так і для російських – брак боєприпасів. Тому найближчими місяцями відбуватиметься гонка на швидкість виробництва і постачання зброї, в якій Україна має виграти, оскільки нам постачають зброю і Європа, і США, а РФ доводиться обходитися власними силами.

Війна в Україні у 2023 році не закінчиться: контрнаступ можуть перенести на наступний рік

Основний удар буде завдано наступного року
Військові стратеги кажуть, що українська армія, ймовірно, намагатиметься завдати вирішального удару по позиціях російських військ у районі Мелітополя. Це дозволить розірвати ланцюг російської оборони та заблокувати сухопутний міст із Криму, яким РФ постачає на фронт підкріплення в живій силі та боєприпасах.

Читайте також:  Зміни у мобілізації: у Міносвіти відхрестилися від антиконституційної правки про аспірантів

Однак багато військових експертів схиляються до того, що навряд чи ЗСУ цьогоріч зможуть успішно здійснити цей план. Для цього потрібно дуже багато зброї, а її на сьогодні немає. Причому немає фізично, боєприпаси ще потрібно виготовити. Тому, найімовірніше, ЗСУ цьогоріч обмежаться лише першим етапом. І є шанси, що він буде успішним.

Водночас, держсекретар США Ентоні Блінкен прогнозує початок наступу на найближчі тижні. Причому, як кажуть військові стратеги, ЗСУ завдадуть удару одночасно по кількох напрямках, але тільки один з них буде напрямом головного удару. Інші будуть відволікаючими. Це не дасть РФ зорієнтуватися та встигнути перегрупувати свої війська.

При цьому українське командування вважає, що потрібен ще час для якісного поповнення технікою та боєприпасами від союзників.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.