facebook

Прикарпаття втратило на війні ще двох захисників

Трагічним буде Великдень буде у родині Шолом-Дерев’янко зі села Конюшки.

На війні 12 квітня загинув 27-річний воїн з Рогатинської громади Віталій Дерев’янко. Сумну звістку повідомили на сторінці громади у Фейсбук, пише ПІК.

“Розвідник-навідник розвідувального відділення розвідувального взводу батальйону морської піхоти військової частини А0216 загинув під час виконання бойового завдання 12 квітня 2023 року. Його молоде серце перестало битися від отриманих ран поблизу населеного пункту Новобахмутівка Покровського району Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Воїн 29 червня 2022-го року був призваний на службу по мобілізації. Двічі проходив навчання в Англії, щоб досконало виконувати, покладену на нього місію захисту України. У Віталія залишились батьки, 2 братів, сестричка та кохана дівчина.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про героя України завжди будуть сильнішими за смерть. Підтримаємо родину полеглого захисника у молитвах. Про зустріч та Чин похорону Віталія Дерев’янка повідомимо додатково”, – додають у міськраді.




Дмитро Матковський їхав на похорон побратима

Внаслідок автомобільної аварії загинув морський піхотинець Дмитро Матковський із Калуша. Відомо, що військовий нещодавно виписався із госпіталя та їхав на похорон побратима. Про деталі ДТП наразі нічого не повідомляється.

Про загибель військового у п’ятницю, 14 квітня, повідомила прес-служба Калуської міської ради. Як уточнили у міськраді, 29-річний Дмитро Матковський із Калуша служив у 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Був поранений і лікувався в госпіталі. Виписався всього тиждень тому і їхав на похорон загиблого побратима.

«Дмитро був поранений, а після виписки з госпіталя 6 квітня вважав своїм обовʼязком поїхати на похорон до побратима… І біда трапилася в дорозі — жахливе ДТП, яке стало фатальним для Дмитра. А ми втратили справжнього воїна, який життя присвятив Україні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Приховують убивства мирного населення: у Маріуполі працюють російські мобільні крематорії

Разом з тим у міськраді не повідомляють жодних деталей про ДТП, в якій загинув військовий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.