facebook

У Страсну п’ятницю підпалили церкву Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ: зловмисника затримали

У п’ятницю, 14 квітня, у Львові сталася пожежа у церкві Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. Храм був підпалений умисно.

Рятувальникам вдалося загасити пожежу до того, як вона призвела до руйнівних для церкви наслідків. Про злочин розповів очільник Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Максим Козицький.

“У Страсну п’ятницю отримуємо новини про підпал церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові. Храм, біля якого Папа Римський Іван Павло II під час візиту у Львів у 2001 році спілкувався з нашою молоддю. Це міг вчинити тільки лютий ворог нашого народу. Усіх винних обов’язково знайдуть. Вони мусять бути притягнуті до відповідальності”, – наголосив Козицький.

Очільник Львівської ОВА також подякував співробітникам ДСНС, які змогли оперативно загасити пожежу і не дати вогню зруйнувати церкву.

Згодом Козицький повідомив, що поліція вже затримала зловмисника.

“Зловмисника, який причетний до підпалу храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, уже знайшли та затримали. Ним виявився житель Закарпатської області. Його виявили за допомогою камер відеоспостереження, встановлених у межах програми “Безпечна Львівщина” та проєкту “Vision”, який від квітня 2022 року втілює Львівська ОВА, Поліція Львівської області та Львівський ІТ Кластер”, – розповів очільник Львівської ОВА, подякувавши правоохоронцям за оперативну роботу.

За скоєне зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі.



Читайте також:  Прикарпатські пожежники кілька годин гасили старовинний храм

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.