facebook

З 1 травня українці отримають нову допомогу

Українцям розповіли про нову допомогу від ПФУ вже з 1 травня.



 

Як розповіли у Пенсійному фонді України, що вже з 1 травня українці отримають нову допомогу. Йдеться зараз про субсидії на неопалювальний сезон.

Отже, згідно з опублікованим матеріалом на офіційному сайті ПФУ, у квітні закінчується опалювальний сезон, і з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на період, що не опалюється.

Так ось, житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілення електроенергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня.

Тому житлові субсидії та пільги на неопалюваний сезон з травня будуть перепризначені для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі інформації, що є в Пенсійному фонді України, за умови, що не змінилися дані про їх майновий стан або склад сім’ї. Якщо ж такі зміни відбулися, одержувачі субсидії мають надавати інформацію до органу Фонду протягом 30 днів.

Проте є певна категорія людей, яка має звернутися за субсидією на період, що не опалюється. То кому ж із українців треба подавати заяву та декларацію? Так ось, на наступний термін житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують житлово-комунальні послуги;
кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Виключно на підставі звернення громадянина надається на неопалюваний сезон також житлова субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внесок/платіж на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

Читайте також:  Пенсія зросте на 740 грн: як перерахують виплати в Україні

Якщо зазначені домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на сезон, що не опалюється (з 1 травня по 30 вересня), представники такого домогосподарства повинні зручним для себе способом подати до органу Фонду заповнені належним чином нові заяви та декларації. У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (опалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на його отримання.

Якщо житлова субсидія призначається з початку неопалюваного сезону, для розрахунку житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід за III та IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсійна виплата враховується у розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Подати документи на призначення житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України можна кількома способами, залежно від того, який зручніший:

особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України;
поштою, на адресу органу Фонду;
або online – через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або мобільний додаток Пенсійного фонду.
Крім того, як і раніше, можна подавати документи на призначення субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал “Дія”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.