facebook

На Великдень у церкву не пустять: Запроваджено жорсткі обмеження — як святитимемо кошики

Другий рік поспіль Україна святкуватиме Великдень в умовах війни.



Мешканців столиці і всієї України закликають надати перевагу трансляціям богослужінь. Відзначення Великодніх свят в умовах воєнного стану посилюють заходами безпеки. Богослужіння у храмах проходитимуть онлайн, комендантська година триватиме із 00:00 до 05:00. Про це повідомили у Київській міській держадміністрації.

Міська влада Києва нагадує, що відзначення Великодніх свят цьогоріч відбувається в умовах воєнного стану, і закликає мешканців надати перевагу трансляціям богослужінь онлайн.

“Місто також звернулося до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через інтернет”, – сказано у повідомленні.

Святкування Великодня в Україні
На Великдень до місць проведення богослужінь та місць зібрання вірян будуть наближені екіпажі патрульної та Національної поліції. Обмеження, які діють з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, будуть діяти і на Великдень.

Комендантська година буде діяти і у Великодню ніч. До заходів, які відбуваються в комендантську годину на Великдень, віряни зможуть долучитись онлайн.

Читайте також:  Де відпочити на Прикарпатті: Найкрасивіші місця які варто відвідати цього літа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.