facebook

Кабмін дав ТЦК ще більше влади: служити підуть усі – тепер без варіантів

Українським військкоматам серйозно розширили повноваження
Кабінет міністрів своєю ухвалою від 7 квітня наділив територіальні центри комплектації новими повноваженнями. Відтепер вони можуть надсилати повістки військовозобов’язаним, незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.


Після внесення змін урядом ТЦК отримали право сповіщати українців про мобілізацію та призивати на військову службу за призовом:

осіб офіцерського складу;
осіб з-поміж резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву).
Іншими словами, військовозобов’язаного зможуть мобілізувати, незалежно від того, в якому ТЦК він стоїть на обліку. Варто зазначити, що зазначені вище повноваження військкоматів не поширюються на військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки.

Крім цього, Кабмін зняв із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки завдання щодо підготовки та ведення територіальної оборони.

Нагадаємо, раніше представник Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський заявив, що йде робота над тим, щоб розсилати українцям повістки за допомогою месенджерів.

За його словами, на початок повномасштабної війни в Україні вдалося майже повністю сформувати базу мобільних номерів військовозобов’язаних громадян.

Крім того, нардеп наголосив, що технічні можливості, щоби переконатися, що конкретний адресат отримав повістку, сьогодні є.

Читайте також:  Чергова поразка “руSSкоґо міра”: лідер із набору контрактників до лав ЗСУ - Луганщина!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.