facebook

На Великдень в Україні похолоднішає – синоптик

Температура повітря вдень у це свято становитиме від +8° до +16°.

Найближчого тижня, з 10 по 16 квітня, в Україні очікуються погодні контрасти: в будні дні буде дощитиме й буде досить тепло, а на вихідних прийде похолодання.

Як йдеться в прогнозі синоптика Ігоря Кібальчича на Meteoprog, найхолодніше 15 і 16 квітня, тобто на Великдень, буде на Лівобережжі України. Тут у нічний час ймовірні заморозки на поверхні грунту й місцями в повітрі. Вдень температура ледь сягатиме +10…+15°.

Так, з понеділка по п’ятницю, з 10 по 14 квітня, в нашій країні очікуються дощі. У понеділок на заході можливий навіть мокрий сніг, вночі температура впаде там до -1°. Загалом по Україні вдень буде від +12 до +18° протягом усього тижня.

А вже напередодні Великодня і в це свято Україну зачепить антициклон, істотних опадів не прогнозується. Температура повітря трохи знизиться.

“Температура повітря вночі становитиме +3…+8°, вдень +11…+16°. На півночі Лівобережжя вночі 0…+5°, вдень +8…+13°”, — прогнозує Кібальчич.




Коли в Україну прийде справжнє тепло

А ось у народного синоптика Станіслава Щедріна такий прогноз: за його словами, справжнє стійке літнє тепло очікується в Україні після 15-16 квітня.

“Стійкого і літнього потепління аж до 15-16 квітня чекати не варто, а ось після Великодня вже нарешті можна сміливо говорити про його прихід”, – заявляв він.

Читайте також:  Україну накриють грозові дощі: де очікується погіршення погоди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.