facebook

Уже не коронавірус: на Заході серед дітей шириться небезпечна хвороба

На Закарпатті почастішали випадки захворювання скарлатиною – дітей оглядатимуть у садках та школах і у разі виявлення хвороби, на карантин відправлятимуть увесь колектив.



Про це повідомляє Ужгородська міська Рада на Facebook-сторінці.

Зазначається, що в Ужгороді від початку 2023 року суттєво зросла кількість випадків захворювання на скарлатину. За період з січня по березень захворіло 65 дітей, з яких 32 – школярі та 31 – дошкільнята. Під час засідання протиепідемічної комісії в Ужгороді лікарі зазначили, що перебування дітей в укриттях під час тривог сприяє швидкому та неконтрольованому поширенню інфекції.

За рішенням протиепідемічної комісії, керівники шкіл та дитячих садків Ужгорода повинні забезпечувати щоденний огляд стану здоров’я дітей медичними працівниками з фіксуванням даних у відповідних журналах, а також належний дезінфекційний режим. Крім того, вони рекомендували відправляти класи, де виникли нові випадки скарлатини, на дистанційне навчання на період від одного тижня до 21 дня.

Нагадаємо, що скарлатина є інфекційним захворюванням, що проявляється висипом та ангіною, і може мати серйозні наслідки, такі як запалення лімфатичних вузлів, отит, синусит, артрит, міокардит та інші. Це захворювання найчастіше вражає дітей у віці від 1 до 9 років. Щеплення від скарлатини не існує, проте, після одужання у дітей формується пожиттєвий імунітет до цієї хвороби.

Читайте також:  3-річна дівчинка потрапила у лікарню через популярну іграшку. Її мати попереджає

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.