facebook

Навіть якщо немає трудового стажу – пенсію платитимуть: у Кабміні ухвалили важливе рішення

Українцям розповіли, кому виплачуватимуть пенсію незалежно від кількості стажу
Як стало відомо нещодавно, що українцям виплачуватимуть пенсію, навіть якщо у них недостатня кількість страхового стажу, проте це стосується лише певної категорії громадян. Про це стало відомо із матеріалу, опублікованого на сайті Мінреінтеграції.



Отже, наголошується, що деяким українцям виплачуватимуть пенсії незалежно від наявності страхового стажу. Йдеться не про інвалідів, а також не про тих, кому призначають пенсію на пільгових умовах. Це стосується членів сімей українців, які зникли безвісти.

Так от, про те, хто матиме право на таку пенсію, і як довго її можна буде отримувати, розповіли у Мінреінтеграції.

Слід додати, що на сьогодні в Україні було вирішено питання із соціальною допомогою родичам загиблих військовослужбовців, а також тих, хто перебуває у полоні. Проте велика категорія громадян не отримувала належної соціальної підтримки. Це стосується родичів зниклих безвісти. На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім’ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні та що з ними сталося. У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає в живих, проте поки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти.

Тому зараз влада подбала про те, щоб їхні рідні бодай менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника. Ще в Україні буде створено Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Причому до цього реєстру увійде як військові, так і цивільні особи, доля яких поки що невідома.

Важливо додати, що наявність людини у цьому списку буде гарантією того, що її рідні отримуватимуть пенсію через втрату годувальника. Причому, не має значення, чи у безвісти зниклий достатній страховий стаж для отримання пенсії, чи його не було. Членам сім’ї, яких він утримував, все одно виплачуватимуть пенсію. Виплати триватимуть, доки людина вважатиметься зниклою безвісти.

Читайте також:  Уряд уповноважив главу Мінфіну Наталію Яресько на підписання листа МВФ про наміри Кабміну і Нацбанку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.