facebook

“Хто одержить надбавки у 30 000 грн”: з’ясувалося, якими будуть зарплати військових у квітні

Військовослужбовці, які не виконують спеціальних бойових завдань та не беруть безпосередньої участі у військових діях на полі бою, у квітні не отримають доплати у розмірі 30 тисяч гривень. У березні з’явилася ініціатива повернути військовим ці надбавки, але поки що фінансування не надійшло.



Як інформує “biz.today.ua”, у ЗСУ розповіли, що як і в попередні місяці, додаткову грошову винагороду у квітні не отримають особи, що знаходяться в тилу. Відповідно до законодавства, право на доплати мають лише виконавці бойових завдань. Решті військових нарахують лише заробітну плату відповідно до займаної посади. Мінімальний оклад військовослужбовців на сьогоднішній день дорівнює 20 100 грн.

Таку ж зарплату одержують працівники Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Безумовно, оклад залежить від звання, посади, а також від бойових занять. У квітні українські захисники, які виконують спеціальні бойові завдання, отримають по 50 587 грн, а зарплата тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на передовій, становитиме 120 587 грн.

Наприклад, командир взводу має 28229 грн зарплати, а командир бригади – 50173 грн. За бойове завдання їм нарахують ще надбавки 30 тисяч грн. У сумі за участь у боях вони отримають 128 229 тисяч грн та 150 173 тисяч грн відповідно.

Читайте також:  До 12 497 кожному! Українців чекають різкі зміни зарплат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.